Ik ben Bernard Arnold Hendrik Kruijt, maar ze noemen mij Fotoloog Ben Kruijt. Geboren in 1968 te Den Haag en opgegroeid in het Westland. Tegenwoordig ben ik Glamour en Fetisj fotograaf, en ik maak ook films. Zo ben ik cameraman en geluidtechnicus. Tevens ben ik ook regisseur en producer van mijn eigen producties. Daarnaast verzorg ik ook de mixing en mastering van de complete productie. Als kleine jongen fotografeerde ik al en in de jaren die volgden bestudeerde ik de theorie. Op jonge leeftijd kreeg ik al leuke reacties op de vakantiefoto's die ik voor mijn ouders maakte. Op mijn 13e kocht ik mijn eerste eigen fotocamera. Vanaf die leeftijd begon ik al foto's te verkopen. De positieve reacties op foto's stimuleert mij nu nog steeds om verder te willen gaan. Fotografie kent vele vormen en je kunt er eindeloos veel in leren. Op mijn 18de jaar maakte ik mijn eerste huwelijksreportage. De Huwelijksfotografie was bijna 20 jaar mijn passie. Als huwelijksfotograaf leerde ik te fotograferen onder alle lichtomstandigheden, snel kunnen improviseren, creatief te zijn en goed met alle mensen te communiceren. Fotograferen was in het begin analoog. Dat houdt in dat je met films werkte die je maar één keer kon belichten. Door films in mijn eigen doka te ontwikkelen en foto's af te drukken, kon ik de prijzen laag houden en toch de beste kwaliteit leveren. Het moet begin 1995 zijn geweest dat ik mijn eerste digitale fototoestel aanschafte. Misschien was mijn geluk, dat ik al veel kennis had met het gebruik van de PC (computer). Andere fotografen bleven lang afwachten en twijfelde of dat digitaal nu wel de toekomst had. Naast veel vrij werk, lever ik foto's aan tijdschriften, magazines, nationale en internationale reclamecampagnes, CD- en DVD-covers. Hier voeg ik nu graag aan toe televisie/filmopnames van muzikanten, opera, cabaret, en theatervoorstellingen.

 

 

 

 

Graphic Design
Ontwikkel websites, drukwerk, reclames en edit foto's voor magazines.
Photography
Werk voor de magazines, bedrijfs, reclame fotografie en fotografie voor particulieren.
Regisseur
van mijn eigen multi-camera en filmische registratie. Mixing en Mastering