MULTI-CAM

Multi betekend zoiets als meerdere. Multi camera bedoelen we dan ook een opnamen gemaakt met meerdere camera's uit verschillende hoeken. We maken gebruik van vaste op afstand bestuurbare camera's. Eventueel aangevuld met steadycam opnames. Zo kunnen we met een klein team grote dingen doen tegen een scherpe prijs.

Draadloze oplosingen

Draadloos betekend heel veel zelf ontwikkelen. Gelukkig is mijn achtergrond elektronica en modelbouw. De meeste apparatuur heb ik zelf aangepast aan mijn wensen en behoeften. Toch is de basis altijd hoogwaardige apparatuur. Zo zijn ElektraDRIVE Rev2 motoren van Kessler de meest gebruikte elektrische bewegende videokoppen in de filmindustrie. DJI bekend van drone's maakt de beste gimbals. Maar de door ons aangepaste motoren en gimbals zenden live video naar de operator, die vervolgens de voledige controle heeft over meerdere cameras op afstand.
Tijden veranderen. Camera's worden kleiner en de tools geavanceerder.

OPBOUWEN MULTI-CAM

Het opbouwen van de Multi-camera registratie kan op veel manieren. Voor elke situatie hebben we een oplossing. Zo kunnen we bij muziek registraties, kleine camera's plaatsen op een podium. Bijvoorbeeld bij de drummer en toetsenist. Waar sprake is van een tribune zo als in een theater. Plaatsen we camera's zoveel mogelijk op ooghoogte. Doordat deze camera's op afstand worden bedient, heeft het publiek geen hinder van het filmen. Wij hebben eigen microfoons maar van de geluidstechnicus krijgen we graag een directe audio aansluiting.  Zo zorgen wij voor een mooie registratie met optimaal beeld en geluid.

Natasja

Natasja en ik zijn vanaf 1991 samen. Werkt als ziekenverzorgende en heeft ook haar BHV op orde.

Jody

Goede vriend en altijd bereid om even te komen helpen. Jody maakt zelf ook zijn eigen filmproducties. www.hdsoundstudio.nl

Sebastiaan

Sebastiaan is de stille kracht. Hij praat niet veel maar zijn inzet is onmisbaar.

Geluidsapparatuur

Het geluid is net zo belangrijk als het bewegen beeld. 50% van de beleving is afkomstig van het geluid wat we horen. Om niet geheel afhankelijk te zijn van de externe geluidstechnicus probeer we ook hierin zo veel mogelijk in eigen beheer te doen. Zo hebben we meerdere hoogwaardige opname recorders. Tot 2019 was de Roland R-88 (prijsklasse €4500,-) de recorder waarmee alles gebeurde. Maar de technieken veranderen zo is Sound Devices nu marktleider in 32Bitt audio recording. Een geheel nieuwe techniek wat vooral de betrouwbaarheid vergroot. Wij nemen graag zelf het signaal vanuit de PA/mengtafel op. Daarnaast plaatsen we onze eigen microfoons. Deze microfoons registreren het zaalgeluid. Door ons te houden aan de NOS voorschriften ontstaat er de beleving in stereo. Bij toneel, cabaret en musicals plaats ik ook microfoons op het podium. Indien nodig heb ik ook hoogwaardige draadloze microfoons om op je lichaam te dragen. Deze lavalier microfoons gebruiken we graag ook bij lezingen en product demonstratie registraties. Bij muziek opnames is de eind mix een combinatie van zowel het zaalgeluid en de PA/mengtafel. We werken standaard met stereo, maar ook 5.1 en 7.1 opnames zijn technische mogelijk.