MULTI-CAM

Multi betekend zoiets als meerdere. Multi camera bedoelen we dan ook een opnamen gemaakt met meerdere camera's uit verschillende hoeken. We maken gebruik van vaste op afstand bestuurbare camera's. Eventueel aangevuld met steadycam opnames. Zo kunnen we met een klein team grote dingen doen tegen een scherpe prijs.

Draadloze oplosingen

Draadloos betekend heel veel zelf ontwikkelen. Gelukkig is mijn achtergrond elektronica en modelbouw. De meeste apparatuur heb ik zelf aangepast aan mijn wensen en behoeften. Toch is de basis altijd hoogwaardige apparatuur. Zo zijn ElektraDRIVE Rev2 motoren van Kessler de meest gebruikte elektrische bewegende videokoppen in de filmindustrie. DJI bekend van drone's maakt de beste gimbals. Maar de door ons aangepaste motoren en gimbals zenden live video naar de operator, die vervolgens de voledige controle heeft over meerdere cameras op afstand.
Tijden veranderen. Camera's worden kleiner en de tools geavanceerder. Onze camerawagen is nu een 4 wiel scootmobiel.

OPBOUWEN MULTI-CAM

Het opbouwen van de Multi-camera registratie kan op veel manieren. Voor elke situatie hebben we een oplossing. Zo kunnen we bij muziek registraties, kleine camera's plaatsen op een podium. Bijvoorbeeld bij de drummer en toetsenist. Waar sprake is van een tribune zo als in een theater. Plaatsen we camera's zoveel mogelijk op ooghoogte. Doordat deze camera's op afstand worden bedient, heeft het publiek geen hinder van het filmen. Wij hebben eigen microfoons maar van de geluidstechnicus krijgen we graag een directe audio aansluiting.  Zo zorgen wij voor een mooie registratie met optimaal beeld en geluid.

Natasja

Natasja en ik zijn vanaf 1991 samen. Werkt als ziekenverzorgende en heeft ook haar BHV op orde.

Madeleine

Madeleine helpt mij al meer dan 5 jaar en trekt me in de vakantie soms letterlek de berg op. Ook heeft zij haar eigen hostingsbedrijf en bouwt websites.

Sebastiaan

Sebastiaan is de stille kracht. Hij praat niet veel maar zijn inzet is onmisbaar.

Geluidsapparatuur

Net zo belangrijk als het bewegen beeld is natuurlijk het geluid. Om niet geheel afhankelijk te zijn van de externe geluidstechnicus probeer we ook hierin zo veel mogelijk in eigen beheer te doen. Zo hebben we meerdere hoogwaardige opname recorders. De Roland R-88 staat bij mij en deze kan ik tijdens de opname controleren en daar waar nodig bijsturen. Op deze 8 kanalen (4 stereo kanalen) nemen we altijd het stereo geluid op vanuit de PA/mengtafel. Daarnaast plaats ik eigen hoogwaardige microfoons om het zaalgeluid op te nemen in stereo volgens de NOS voorschriften. Bij toneel, cabaret en musicals plaats ik ook microfoons op het podium. Indien nodig heb ik ook hoogwaardige draadloze microfoons om op je lichaam te dragen. Deze dasspeld microfoons gebruik ik graag bij lezingen en product demonstratie registraties. Bij muziek opnames is de eind mix een combinatie van zowel het zaalgeluid en de PA/mengtafel. We werken standaard met stereo, maar ook 5.1 en 7.1 opnames zijn technische mogelijk.