MULTI-CAM LIVE STEAMING

Multi betekend zoiets als meerdere. Multi camera bedoelen we dan ook een opnamen gemaakt met meerdere camera's uit verschillende hoeken. We zijn een team die alles kunnen leveren voor zowel live registraties tot video producties. Altijd met dynamische camera's en eventueel aangevuld met steadycam registraties. Zo kunnen we met een klein team grote dingen doen tegen een scherpe prijs.

Draadloze oplosingen

Zowel video overdracht via bekabeling als ook draadloze oplossingen. Toch is de basis altijd hoogwaardige apparatuur. Zo zijn ElektraDRIVE Rev2 motoren van Kessler de meest gebruikte elektrische bewegende videokoppen in de filmindustrie. DJI bekend van drone's maakt de beste gimbals. Maar de door ons aangepaste motoren en gimbals zenden live video naar de opnameleider, die vervolgens de volledige controle heeft over al de geplaatste camera's.

Camera Dolly met Filmrobot

Camera Dolly

OPBOUWEN MULTI-CAM

Omdat ik zelf een spierziekte heb en voornamelijk vanuit de rolstoel werk, heb ik voor het opbouwen altijd iemand bij mij. In veel theaters ben ik al een keer geweest en vooraf is er altijd een plan hoe we de camera's opbouwen. Voor elke situatie hebben we een oplossing. Zo kunnen we bij muziek registraties, kleine camera's plaatsen op een podium. Bijvoorbeeld bij de drummer en toetsenist filmen we van heel dichtbij. Waar een tribune is zo als in een theater, plaatsen we camera's zoveel mogelijk op ooghoogte. Doordat sommige camera's op afstand worden bedient, heeft het publiek zo min mogelijk hinder van het filmen. Wij hebben eigen microfoons maar van de geluidstechnicus krijgen we graag een directe audio aansluiting.  Zo zorgen wij voor een mooie registratie met optimaal beeld en geluid.

Natasja

Natasja is mijn partner en mantelzorger. Natasja kan prima fusioneren onder druk. Heeft een lange camera ervaring.

Jody

Goede vriend waar ik al 40 jaar mee werk. Jody Koewê maakt zelf ook zijn eigen filmproducties hdsoundstudio.nl.

Ron en Said

Ver voordat ze bekend werden was Ron al een vriend van mij. We doen veel samen. Ook gebruik ik de film- en foto-studio in Moordrecht. VisualsMedia

Geluidsapparatuur

Het geluid is net zo belangrijk als het bewegen beeld. 50% van de beleving is afkomstig van het geluid wat we horen. Om niet geheel afhankelijk te zijn van de externe geluidstechnicus probeer we ook hierin zo veel mogelijk in eigen beheer te doen. Zo hebben we meerdere hoogwaardige opname recorders. Tot 2019 was de Roland R-88 (prijsklasse €4500,-) de recorder waarmee alles gebeurde. Maar de technieken veranderen zo is Sound Devices nu marktleider in 32Bitt audio recording. Een geheel nieuwe techniek wat vooral de betrouwbaarheid vergroot. Wij nemen graag zelf het signaal vanuit de PA/mengtafel op. Daarnaast plaatsen we onze eigen microfoons. Deze microfoons registreren het zaalgeluid. Door ons te houden aan de NOS voorschriften ontstaat er de beleving in stereo. Bij toneel, cabaret en musicals plaats ik ook microfoons op het podium. Indien nodig heb ik ook hoogwaardige draadloze microfoons om op je lichaam te dragen. Deze lavalier microfoons gebruiken we graag ook bij lezingen en product demonstratie registraties. Bij muziek opnames is de eind mix een combinatie van zowel het zaalgeluid en de PA/mengtafel. We werken standaard met stereo, maar ook 5.1 en 7.1 opnames zijn technische mogelijk.