Materiaal:

Meest opvallend zijn de lichtinstallaties.

Met licht maak je de foto. De studioverlichting die ik jarenlang gebruikte was eerst van Bowens en later werden dit grote LED panelen. Maar nu heb ik de beste verlichting die op dit moment te koop is. De Profoto draadloos TTL 2,4Ghz flitssysteem zijn ook ideaal om op te bouwen in kleine ruimtes en op buitenlocaties. Als camera's gebruik ik momenteel de Sony A9II. Met alleen originele Sony Zeiss en Sony G objectieven.

Als Fotograaf werk je met andere apparatuur als iemand die als hobby foto's maakt. Mijn punt! Niet iedereen met een fototoestel is fotograaf.

Waarin ben ik anders?

Fotoloog gewoon een "hele goede" Fotograaf.

De KamaSutrA heeft mij groot gemaakt. In de fotostudio in Naaldwijk had ik meestal twee Photoshoots per dag. Nu heb ik een kleine fotostudio in mijn huis op de eerste etage. Glamour en Fetisj fotograaf wordt je niet zomaar. In mijn geval kwam het door mijn interesses en mijn grootste opdrachtgever de KamaSutrA. Ik kijk nooit naar het werk van andere fotografen. Wat ik maak moet uniek zijn, ik denk namelijk dat daarom mensen naar mij komen. Door een model uit zijn comfortzone te halen ontstaan vaak bijzondere situaties. Door te spelen met licht ontstaat er een opnamen die de mensen de rest van hun leven gaan koesteren en nooit meer kwijt willen. Ik heb nooit van te voren een plan. Wat ontstaat is spontaan en op het laatste moment bedacht. Er bestaat ook een website met enkel en alleen foto's. Op www.123klik.nl (www.Bennaakt.nl) staan 100.000 foto's van modellen die voor publicatie toestemming voor hebben gegeven.