Materiaal:

Meest opvallend zijn de lichtinstallaties.

Met licht maak je de foto. De studioverlichting die ik jarenlang gebruikte was eerst van Bowens en later werden dit grote LED panelen. Maar nu heb ik de beste verlichting die op dit moment te koop is. De Profoto draadloos TTL 2,4Ghz flitssysteem zijn ook ideaal om op te bouwen in kleine ruimtes en op buitenlocaties. Als camera's gebruik ik momenteel de Sony A9II. Met alleen originele Sony Zeiss en Sony G objectieven.

Als Fotograaf werk je met andere apparatuur als iemand die als hobby foto's maakt. Mijn punt! Niet iedereen met een fototoestel is fotograaf.

Waarin ben ik anders?

Fotoloog gewoon een "hele goede" Fotograaf.

De KamaSutrA heeft mij groot gemaakt. In de fotostudio in Naaldwijk had ik meestal twee Photoshoots per dag. Dat maakte dat er elke week 6 stellen en 8 mannen of vrouwen, kwamen voor erotische Photoshoots. Glamour en Fetisj fotograaf wordt je niet zomaar. Ik kijk nooit naar andere fotografen of hun werk. Wat ik maak moet uniek zijn. Door een model uit zijn comfortzone te halen ontstaan bijzondere situaties. Door te spelen met licht ontstaat er een mooie foto. Ik heb nooit van te voren een plan. Wat ontstaat is spontaan en op het laatste moment bedacht.