Materiaal:

Meest opvallend zijn de lichtinstallaties.

Met licht maak je de foto. De studioverlichting die ik jarenlang gebruikte was eerst van Bowens en later werden dit grote LED panelen. Maar nu heb ik ook een handzaam systeem, compact en ligt van gewicht. De Profoto draadloos TTL 2,4Ghz flitssysteem is ideaal om op te bouwen in kleine ruimtes en op buitenlocaties. Als camera's gebruik ik momenteel de Sony A9 en A6500. Met alleen originele Sony Zeiss en Sony G objectieven.

Als Fotograaf werk je met andere apparatuur als iemand die als hobby foto's maakt. Mijn punt! Niet iedereen met een fototoestel is fotograaf. 

Waarin ben ik anders?

Fotoloog gewoon een "hele goede" Fotograaf.

De term fotoloog is geboren begin 2001. Telkens weer was er onduidelijkheid over wat ik nu ben. Freelance is te commercieel en hobby klinkt alsof je geen verantwoording neemt. Op een avond kwam Fred (ADHosting.nl) met een goed onderbouwde theorie. "Weet je wat jij bent, jij bent fotoloog. Een fotoloog gaat verder, daar waar het werk van de fotograaf ophoudt" zei Fred.

In de markt zijn vele 10-tallen fotografen van groot tot klein. Sommige zijn heel ervaren en andere bakken er niets van. Voor mij is fotografie mijn passie wat ik met liefde doe. Om gemakkelijker met mijn spierziekte, HMSN type I om te kunnen gaan, maak ik van een Photoshoot geen haastwerk. De basis van een goede foto begint bij gezelligheid en je prettig en gemakkelijk voelen. Het aantal foto's dat wordt gemaakt is meestal 200. Je ontvangt al deze foto's DIGITAAL zonder kopieerbeveiliging en maximaal fotoformaat. Deze foto's zijn professioneel verwerkt (huid glad, kleurcorrectie, helderheid, contrast en verzadiging) en op verzoek kunnen alle beelden in zwart/wit worden afgewerkt. De prijs die ik bereken, is lager dan gemiddeld en je krijgt meer waar voor je geld.